Síkbéli affin transzformáció


Affin transzformáció

A program­ot azzal a céllal írtam, hogy más program­okból meghívva számíttassak vele affin transzformáció­t, de természetesen parancssorból elindítva is használható. Vezérlése parancssori paraméterekkel történik. Ha paraméter nélkül indítjuk el, a fenti képen látható súgót jeleníti meg:

Program­indítás: AFFIN A [pontfájl], vagy AFFIN T [pontfájl].

Az A paraméter állandók számítására utasítja a programo­t. A számításhoz szükséges pontokat a [pontfájl] -ban megadott, helyen, vagy a C:\AFF-APNT.DAT fájlban kell megadni, PSZ Y1 X1 Y2 X2 rekordszerkezettel. A program csak a fájlban szereplő első 100 pontot használja fel. A kiszámított álllandók a [pontfájl] -al azonos helyen, vagy a C:\ könyvtárban az AFF-ALL.PRM fájlban jelennek meg és ITR-ben is közvetlenül felhasználhatók.

A T paraméterrel a [pontfájl] -ban vagy a C:\AFF-TPNT.DAT-ban PSZ Y1 X1 rekordszerkezettel megadott pontok transzformálását végeztethetjük el a [pontfájl] -al azonos helyen, vagy a C:\AFF-ALL.PRM fájlban található transzformáció­s álllandók felhasználásával. A transzformált pontokat a [pontfájl] -al azonos helyen, vagy a C:\ könyvtárban az AFF-TRN.DAT fájlban tárolja le a program.

Papp Ferenc
4220 Hajdúböszörmény, Téglási u. 2
2000. VI. 10.

Letöltés


Fő oldal Bemutatkozás Pocket PC programok AutoCAD-AutoLisp Egyéb programok Online EOV <<>> WGS84 átszámítás Online EOV (EOTR) szelvény kereső OSM térkép megjelenítése Üzenő füzet Fénykép-tár Link-gyüjtemény A honlapról A honlap építésről Honlaptérkép
Papp Ferenc földmérő honlapja Papp Ferenc földmérő honlapja
Egyéb programok - Affin transzformáció
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS