A PSION Series 5mx palmtop és geodéziai program­ja

Csodálatos kis masina. Szinte mindent tud ami egy zsebre vágható PC-n megvalósítható. Bár LCD-je csak szürke árnyalatokat jelenít meg, cserébe mérete elég tekintélyes.
Azok számára akik sok szöveg/adat bevitelére használnák, leginkább a laptopokra emlékeztető billentyűzete jelent behozhatatlan előnyt, a ma divatos PDA-kal szemben.
Rendkívül intelligens szövegszerkesztő, táblázatkezelő, adatbázis kezelő, PDF megjelenítő, rajzoló, stb. program­ok futtathatók rajta.
Más eszközökkel, például asztali PC-vel, soros és infra portokon keresztül kommunikálhat.
Természetesen gyártása utód nélkül megszűnt, mint minden írástudók számára használható hasonló eszközé.

Asztali PC-vel a PsiWin nevű kommunikációs program segítségével kommunikál, rendkívül egyszerűen és hatékonyan. 

Operációs rendszere az EPOC 32 tulajdonképpen a mai NOKIA telefonokon is használatos SYMBIAN operációs rendszer őse. Gondolkodtam is már azon, hogy jó lenne kipróbálni egy nagyobb kijelzőjű ilyen telefonon a PSION-ra írt geodéziai program­ot, de nem ismerek senkit, aki ilyet használ.

Mivel az erre a típusra irt geodéziai program­omat eddig csak magam használtam, még nem készült hozzá felhasználói leírás. a Program leírása billentyűvel megjeleníthető dokumentumban, néhány a program képességeit demonstráló képernyőmentést helyeztem el.

A program tartalmazza az általánosan használt alappont és részletpont meghatározási eljárásokat, kitűzési adatok előállítására szolgáló funkciókat, szintezési vonal összeállítására és számítására, numerikus területszámításra, affin transzformációra is van lehetőség. Ezeken kívül még számos segédfunkció érhető el.

A program képes a tárolt pontok grafikus megjelenítésére is. A pontokat vonalakkal összekötve a munkaterület vektorgrafikus térképét is előállíthatjuk. A különböző számítási eljárások lehetőséget biztosítanak arra, hogy a bennük felhasználandó pontokat a vektorgrafikában rámutatással adjuk meg.


Fő oldal Bemutatkozás Pocket PC programok AutoCAD-AutoLisp Egyéb programok Online EOV <<>> WGS84 átszámítás Online EOV (EOTR) szelvény kereső OSM térkép megjelenítése Üzenő füzet Fénykép-tár Link-gyüjtemény A honlapról A honlap építésről Honlaptérkép
Papp Ferenc földmérő honlapja Papp Ferenc földmérő honlapja
PSION Series 5 mx palmtop
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS