A SHARP PC-1600 számítógép és geodéziai program­ja

A munkahelyemen került a kezem alá egy SHARP PC-1600. A4 méretű papírt kezelő nyomtató (Vagy inkább mini plotter), és mini floppy meghajtó is tartozott hozzá. Rendkívül jól használható eszköznek bizonyult. A rá írt geodéziai program még egyszerűbb pontvázlatok kirajzolására  is képes.

A negyedrendű alappontok pótlásához használt, és az alsó geodéziában használatos funkciókat tartalmazó program­jait még ma is őrzöm a géphez tartozó meghajtó által kezelt mini floppykon, bár lehet, hogy azok már nem olvashatóak. A gép maga időközben a cégünk központjába került, így nem tudom ezt ellenőrizni.
Egy kollégámnak van ilyen gépe, ami ugyan szerinte működésképtelen, de megígérte, hogy eljuttatja hozzám, hátha sikerül annyira életet lehelni bele, hogy a program­okat asztali PC -re menthessem. Megígérte azt is hogy megkeresi a program leírását, mert azt sem találom. Addig sajnos a program leírás nem érhető el.

Időközben megkaptam a gépet, és sikerült életre kelteni. Gyönyörűen olvassa az öreg floppykat, de az asztali PC oldali adatfogadó program­ját újra kell írni, és arra most  nincs időm.

A program­leírást beszkenneltem, és PDF formátumban elérhető.

A program­ban megvalósított számítási eljárások a következők:

Fő oldal Bemutatkozás Pocket PC programok AutoCAD-AutoLisp Egyéb programok Online EOV <<>> WGS84 átszámítás Online EOV (EOTR) szelvény kereső OSM térkép megjelenítése Üzenő füzet Fénykép-tár Link-gyüjtemény A honlapról A honlap építésről Honlaptérkép
Papp Ferenc földmérő honlapja Papp Ferenc földmérő honlapja
SHARP PC-1600
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS