A SHARP PC-E220 számítógép és geodéziai program­ja

Elég tekintélyes méretű, de azért még zsebrevágható gép. Mind magnó intefészen, mind soros interfészen keresztül képes asztali PC-vel kommunikálni, sőt a mezei felhasználók elől gondosan elrejtve még párhuzamos csatlakozó is van benne.
Memóriavédő elemmel is rendelkezik, így elemcsere esetén nem kell a memória tartalmának megsérülésétől, elvesztésétől tartani.

Mivel a soros átvitelhez a program­jait tokenizált alakról szövegfájllá kell konvertálni, és így nagyobb a memóriafoglalásuk, csak a geodéziai program legszűkebb verzióit lehet soros interfésszel átvinni a kis gép és az asztali PC között. Ezért általában a magnó intefészt szoktam használni hozzá, a WAW formátumú mentéshez.
Adatok (Pont listák) átviteléhez viszont igen jól használható a soros kábel.

PF-geo program­ja tartalmazza a mindennapi geodéziában használt koordinátaszámítási eljárásokat, és a numerikus területszámítást. Még egy primitív területosztó eljárás is van benne.

A birtokomban lévő példány kb. tíz éves, de még mindig prímán működik.

A geodéziai program­ban megvalósított számítási eljárások a következők:
Fő oldal Bemutatkozás Pocket PC programok AutoCAD-AutoLisp Egyéb programok Online EOV <<>> WGS84 átszámítás Online EOV (EOTR) szelvény kereső OSM térkép megjelenítése Üzenő füzet Fénykép-tár Link-gyüjtemény A honlapról A honlap építésről Honlaptérkép
Papp Ferenc földmérő honlapja Papp Ferenc földmérő honlapja
SHARP PC-E220
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS