A TI-83 Plus számítógép és geodéziai program­ja

Néhány kollégám használ ilyen gépet.

Képességeiben valahol félúton van a PDA-k, Palmtopok, és a honlapomon szereplő SHARP, CASIO zsebszámítógépek között.

Asztali PC-vel a Black-Link soros interfészkábel és a TI Connect program segítségével egy PDA-hoz hasonló könnyedséggel kommunikál. A minden géphez mellékelt egyszerű jack dugós kábellel pedig két TI-83-at köthetünk össze, és vihetünk át közöttük program­okat és adatokat.

A fentieknek megfelelően geodéziai prorgram­ja is sokoldalúbb, sokkal könnyebben telepíthető, kezelhető mint a weboldalamon említett régebbi zsebszámítógépeké.
A program által kezelt pontok adatai is viszonylag egyszerűen és gyorsan mozgathatók egy asztali PC és a TI-83 között.

A gép memóriakapacitása a mellékelt program­leírásban szereplőnél több funkció megvalósítását is lehetővé tenné. Ha időm engedi szeretnék még írni hozzá egy területosztó program­ot is.

A gépben van külön memóriavédő elem, így elemcsere esetén nem kell a memória tartalmának megsérülésétől, elvesztésétől tartani.

A gép újabb TI-83 Plus Silver Edition típusjelű verziójában a processzor gyosabb, és az adatok, program­ok archiválására használható memória számottevően nagyobb.
A honlapján található információ szerint a TI-83 Plus teljesen kompatibilis a TI-84 Plus és TI-84 Plus Silver Edition típusokkal.

A program­ot bináris fájlként PC-n őrzöm. A benne megvalósított számítási eljárások a következők:

Fő oldal Bemutatkozás Pocket PC programok AutoCAD-AutoLisp Egyéb programok Online EOV <<>> WGS84 átszámítás Online EOV (EOTR) szelvény kereső OSM térkép megjelenítése Üzenő füzet Fénykép-tár Link-gyüjtemény A honlapról A honlap építésről Honlaptérkép
Papp Ferenc földmérő honlapja Papp Ferenc földmérő honlapja
Texas Instruments TI-83 Plus
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS