A TI-92 Plus számítógép és geodéziai program­ja

Képességeiben valahol félúton van a PDA-k, palmtopok, és a honlapomon szereplő SHARP, CASIO zsebszámítógépek között.

Asztali PC-vel a Black-Link soros interfészkábel és a TI Connect program segítségével egy PDA-hoz hasonló könnyedséggel kommunikál. Így a program, vagy az általa kezelt pontok adatai is viszonylag egyszerűen és gyorsan mozgathatók az asztali PC és a TI-92 Plus között.
A minden géphez mellékelt egyszerű jack dugós kábellel két TI-92 Plus-t köthetünk össze, és vihetünk át közöttük program­okat és adatokat.

A fentieknek megfelelően geodéziai prorgram­ja is sokoldalúbb, sokkal könnyebben telepíthető, kezelhető mint a weboldalamon említett régebbi zsebszámítógépeké.
Nagyobb memóriakapacitásának, és fejlettebb operációs rendszerének köszönhetően még a TI-83 és TI-84 típusokhoz viszonyítva is számottevőek az előnyei.
A TI-89 típustól kijelzőjének nagyobb méretében, a billentyűk számában és elrendezésében, és valamelyest nagyobb felhasználható memóriájában különbözik.

Geodéziai program­ja lényegében azonos a TI-89 típuson futtathatóval. Felhasználói szempontból eltérések csak a nagyobb kijelző kihasználása érdekében vannak. A program lehetővé teszi több, egymástól független munkaállomány használatát, és a számítási eljárásokban felhasználandó pontok nem csak az aktuális munkaállományban, hanem a gépen tárolt bármelyik állományban elérhetők.

A gép memóriakapacitása a mellékelt program­leírásban szereplőnél több funkció megvalósítását is lehetővé tenné. Ha időm engedi szeretnék még írni hozzá egy területosztó program­ot is.

A gépben van külön memóriavédő elem, így elemcsere esetén nem kell a memória tartalmának megsérülésétől, elvesztésétől tartani.

A TI-92 Plus gyártása 2006-ban megszűnt. Utóda a Voyage 200 tudomásom szerint hardveresen és szoftveresen is teljesen kompatibilis maradt.

A TI-92 Plus geodéziai program­jában megvalósított számítási eljárások a következők:

Fő oldal Bemutatkozás Pocket PC programok AutoCAD-AutoLisp Egyéb programok Online EOV <<>> WGS84 átszámítás Online EOV (EOTR) szelvény kereső OSM térkép megjelenítése Üzenő füzet Fénykép-tár Link-gyüjtemény A honlapról A honlap építésről Honlaptérkép
Papp Ferenc földmérő honlapja Papp Ferenc földmérő honlapja
Texas Instruments TI-92 Plus
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS