Ellipszoid­i koordináták átvitele GPS Exchange (GPX) formátumba

Amióta kézi GPS-t használok, mindig gondot jelentett, hogy az általam használt, EOV-ből ellipszoid­i rendszerbe transzformáló program­ok nem állítanak elő olyan kimenetet, amely egyszerűen beolvasható lenne a GPS-be. Ez a program ennek megoldására készült.

Elindítása után az alábbi képen látható rövid ismertető jelenik meg.

A formátum csoport kapcsolóival be kell állítani az adatformátumot amellyel a koordináták a beolvasandó fájlban szerepelnek.

Útvonalak és myomvonalak konvertálása előtt beállítható az azokat a GPS-ben azonosító sorszámok kezdő értéke.

Az 'Útvonalpontok, Útvonalak, Nyomvonalak' billentyűkre kattintva, egy fájlböngésző ablak bukkan fel, amelyben kiválasztható a konvertálandó állomány. A kiválasztás után a konverzió azonnal megtörténik.

A program jelenleg nem alkalmas EOV koordináták fogadására és transzformálására, de már foglalkozom a megoldással. Addig amíg ezt meg nem történik, és geodéziai pontosságot igénylő feladatoknál később is, használhatjuk a transzformációra a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) által fejlesztett, ingyenesen használható EHT programot.

Ellipszoidi koordináták GPX állományba írása

Letöltés


Fő oldal Bemutatkozás Pocket PC programok AutoCAD-AutoLisp Egyéb programok Online EOV <<>> WGS84 átszámítás Online EOV (EOTR) szelvény kereső OSM térkép megjelenítése Üzenő füzet Fénykép-tár Link-gyüjtemény A honlapról A honlap építésről Honlaptérkép
Papp Ferenc földmérő honlapja Papp Ferenc földmérő honlapja
Egyéb programok - WGS84 GPX konverzió
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS