Tisztelt Papp Ferenc!
Több programot is letöltöttem az oldalról, melyek jelentősen megkönnyítették számos feladat megoldását a munkám során.
A pontfile programot rendszeresen használom pontok magasságának megírására.
Köszönettel: Misa Zoltán
Tisztelt Papp Ferenc úr!
Nagyon köszönöm a "mér" programot. Kitűnően tudom használni ZWCad alatt.
Tisztelt Látogatóim!
Mindenkinek boldog ünnepet, és sikerekben gazdag új évet kívánok.
Tisztelt Látogatóim!
A http://localhost/pf-prg.hu/EOV_szelveny_adatai.php oldalon elérhető a windows alatt futtaható eov_szel.exe program újabb verziója, amelyben kiküszöböltem azt a problémát, ami a Google Térkép megváltozott felhasználási feltételei miatt 2018. 06. 09. -től megakadályozta az aktuális EOTR térképszelvény térképi bemutatását.
Az új programverzió a pf-prg.hu oldalon az OpenStreetMap térképén jeleníti meg az aktuális szelvény keretét, a google.hu/maps oldalon pedig a Google Térképen az aktuális szelvény helyét.
Tisztelt Ferenc!
Georeferált raszterkép beillesztése programot töltöttem le az oldalról. Tökéletesen működik!
A program megkímél a kényelmetlen munkától.
Nagyon köszönöm!
Tisztelt Berczi Sándor Úr!
Köszönöm az értesítését.
A ZWCAD AutoLisp-VisualLisp kompatibilitása már évekkel ezelőtt is meglehetősen magas fokú volt, és úgy látom, folyamatosan fejlesztik ebben a tekintetben is.
Egyszer már hozzáláttam, hogy a honlapomon közzétett AutoLisp programokat leteszteljem ZWCAD alatt, és az esetleg nem működőket nmegfelelően átalakítsam, de elegendő idő hiányában nem sokáig jutottam. De azért nem adtam fel ezt a tervemet.
Tisztelt Papp Ferenc Úr!
Jómagam ZWCAD-t használok és több kis programját is betöltöttem, tökéletesen működnek ebben a környezetben. Nagyon hasznosak, köszönet érte!
Köszönöm a válaszát! A probléma megoldva!
Tisztelt Bene Úr!
Ha az AutoCAD Ismeretlen parancs "RETEG_INFO" üzenetet ír ki, akkor bizonyára parancsnak vélte és zárójelek nélkül írta be a (reteg_info) függvény hívását.
A letöltési lehetőség alatt olvasható leírás szerint:
A parancsok/függvények végrehajtásához az AutoCAD parancssorába mindig a fenti leírásban feltüntetett formában kell beírni a hívó utasítást, tehát ha ott zárójelekkel közrefogva szerepel, akkor a közrefogó zárójelek is részei a megadandó utasításnak.
Tisztelt Papp Ferenc Úr!
Letöltöttem a layer_info.lsp-t és a hozzá tartozó dcl-állományt. Az autocad be is tölti, de a parancs begépelése után (reteg_info) ismeretlen parancsként jelzi.
Ha lenne valami ötlete a probléma megoldására, kérem jelezze.
Köszönöm!
Tisztelt Papp Ferenc Úr!
Letöltöttem és használatba vettem a (blokk-koord) nevű programját, nagyon hasznos, köszönöm!
Köszönöm, kipróbálom
Szia Laci!
A dwg - kml konverzió programja azt feltėtelezi, hogy a dwg-ből kiírt vonaladatok EOV koordinátákat tartalmaznak, ės a kml fájl előállításakor azokat WGS84-be kell átszámítani. Ennek viszont csak az országhatárokon belül, vagy azoktól 10-20 km-nėl nem távolabb van lehetősége.
Ha van mód arra, hogy a más országok területėre eső, más vetületű dwg kimenet koordinátáit WGS84-be konvertáld, akkor az talán kml formátumra alakítható a honlap főmenüjének Pontlista >> GPX/KML konverzió címkéjű menüpontjával elérhető oldalon.
Tisztelt Papp Ferenc Úr!
A KML konverzióhoz találtam segítséget az Ön honlapján.
Köszönöm a lehetőséget.
Tisztelettel: Sulák László
Szia Feri Bácsi!
Arra van lehetőség, hogy nem Magyarországra eső dwg (pl Lengyelorszég vagy Anglia)állományok esetén a rajzban található vonalak kml formátumú kiirásakor ne hibaüzeneznetet hanem helyes kml fájlt kapjunk?
Köszönöm
Tisztelt Kovács Úr!
Örömömre szolgál, ha segíthettem Önnek, és köszönöm, a jókívánságait.
Tisztelt Papp Úr!
Nagyon sokat segítettek a honlapján található információk és segédprogramok a munkámban. Tisztelem és csodálom a lelkesedését, amivel ezt a nagyon hasznos, szakmai oldalt fenntartja, fejleszti és a kérdezőknek folyamatos támogatást nyújt!
További jó munkát és kiváló egészséget kívánok!
Kovács Árpád
erdőmérnök
Tisztelt Asztalos Úr!
Ha ITR-el DXF formátumba konvertál egy ibn állományt, akkor az abban használt, fnt fájlokban definiált jelkulcsok blokkdefinícióként belekerülnek a keletkező dxf állományba. Azt most nem tudom megmondani, hogy az ibn állományhoz rendelt fnt fájlok összes jelkulcsa belekerül-e a dxf-be, vagy csak azok amelyeknek van beillesztett példánya is az ibn-ben, de ez egyszerűen letesztelhető.
Tisztelt Papp Ferenc!
Nagyon köszönöm a sok segítséget Autolisp programjain keresztül! Kérdésem volna (lehet, kezdő): van-e mód arra, hogy ITR jelkulcsokat (fnt kiterjesztés) beolvashatunk autocad-ben, vagy valahogyan konvertálhatjuk Autocad használatra?
Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelt Ábrahám Úr!
Nem elég részletes a probléma leírása ahhoz, hogy bizonyosan jól értelmezzem.
Ha az adatkiemeléssel létrehozott állomány tartalmazza a blokkok összes szükséges adatát - Az esetleges attribútumok értékeit is - akkor talán a http://pf-prg.hu/AutoCAD-AutoLisp/blokk_beolvasas.php#eleje programmal visszaolvashatja azokat egy DWG állományba. A programhoz részletes súgó is tartozik. Ha az nem elegendő, kérdezzen nyugodtan.
Tisztelt Papp Ferenc!
Szeretném megkérdezni, hogy Ön tud-e esetleg valamilyen megoldást arra a következő problémára: blokkreferenciák koordinátáját szeretném módosítani tömeges adatbevitellel (kb. 10ezer blokk közül kell 200 blokkot Z koordinátáját javítani).
Adatkiemeléssel kiszedtem excelbe a koordinátákat és az általam adott egyedi azonosítókat. Excelben kiszűrtem a hibás koordinátájú blokkokat, most szeretném valamilyen módon visszatölteni AutoCAD-be.
A blokkok attribútumait sikerült már tömegesen módosítani, de a koordinátákra nem találtam megoldást.
Előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel,
Ábrahám László
Kedves Gergő!
Azt írja, hogy a bokk beillesztésekor megjelennek a koordináták az attribútumokban. Tehát a beillesztés működik.
A kbcopy és kbmove parancsok nem működnek?
Jó lenne, ha küldene egy dwg állományt amiben használta/használni próbálta ezeket a funkciókat.
Tisztelt Papp Ferenc!
Néhány hónapja letöltött google.vlx; koord_megiras.lsp; mer_lsp kiválóan műáködik.
Jelenleg a "Blokkreferencia beillesztési pontja koordinátáinak megjelenítése attributumokban" parancsait szeretném használni, de nem sikerül. Létrehoztam egy blokkreferenciát, amiben két külön attributomot készítettem (külön X és Y koordinátáknak). A blokk beszúrásakor a helyes koordináták jelennek meg, de a fenti parancsokat nem tudom használni.
A honlapján azt írta, hogy a 'X-koord', 'Y-koord', 'Z-koord' felirat szerepeljen az attributum címkéjében, azonban oda csak nagybetűs szöveget lehet beírni ill. az apró betűs naggyá változik (legalábbis szerintem).
Ez okozhatja, hogy nem sikerül a parancsokat használnom?
Tisztelettel és köszönettel; Kucsara Gergő!
Kedves Péter!
Nekem nem volt módom 2017 verzió alatt tesztelni, de nem kaptam mástól sem erre vonatkozó figyelmeztetést.
Ha a program rendesen betöltődik, akkor a parancssorban meg kell jelennie a Program elindítása: (blokkref_beolvas) tartalmú üzenetnek.
Ilyenkor a parancssorban megadott (blokkref_beolvas) utasítással el lehet indítani a programot. Az utasításnak tartalmaznia kell a kezdő és záró zárójeleket is.
Tisztelt Ferenc,
Nem tudom autocad 2017-be betölteni a koordináta lista beolvasós lispet "blokk_beolvasas.vlx". Lehet hogy 2017 alatt nem fut? Ha betöltötte hogy kell elindítanom? Köszönöm előre is.