Újabb
Régebbi
küldte: pf-prg válaszolok 93.
Válasz  William  91.  sorszámú üzenetére:

Pontok beolvasása fájlból, és megjelölésük attribútumos blokkreferenciákkal.

Legeslegeslegeslegújabb verzió.

e-mail küldése időpont: 2011-02-25 09:47:37
 
küldte: pf-prg válaszolok 92.
Válasz  Kostyó István  90.  sorszámú üzenetére:
Akkor talán rosszul paraméterezi a programot, mert nekem akárhogy tesztelem mindig a megjavított értéket tartalmazza az attribútumban letárolt magasság is.
Bár nem tudom elgondolni, hogyan állhat elő az hogy a Z koordináta jó, az attribútum viszont nem.
Megkaphatnám a beolvasandó állományt, és egy képernyőmentést a program dialógusablakáról az összes paraméter beállítása után?
e-mail küldése időpont: 2011-02-25 09:45:06
 
küldte: William válaszolok 91.
Válasz  pf-prg  88.  sorszámú üzenetére:
Ez melyik program mert én is kiprobálnám :-)
e-mail küldése időpont: 2011-02-24 21:09:00
 
küldte: Kostyó István válaszolok 90.
Kedves Ferenc!
Kipróbáltam a módosított verziót.
Tökéletesen működik, csak úgy vettem észre, hogy grafikusan elmozdítja a pontot, de az attributumban lévő érték a régi marad.
Nem tudom, hogy ezt is át lehetne e íratni vele?
Üdvözlettel:
Kostyó I.
e-mail küldése időpont: 2011-02-24 19:21:35
 
küldte: Kostyó István válaszolok 89.
Kedves Ferenc!
Nagyon köszönöm a munkáját!

Üdvözlettel:
Kostyó István
e-mail küldése időpont: 2011-02-24 18:52:17
 
küldte: pf-prg válaszolok 88.
Válasz  William  83.  sorszámú üzenetére:
Közben a program egy másik felhasználója felvetette, hogy jó lenne ha a beolvasáskor a pontok magasságait módosítani lehetne egy megadott értékkel. Ez mindig felmerül például GPS-el mért pontok esetén, amikor a pontok magasságait javítani kell a magassági referencia pontokon tapasztalt ellentmondásokkal.
Beépítettem a programba a javítás lehetőségét, a súgófájlban leírtam a használat módját, és feltöltöttem az új programverziót.
e-mail küldése időpont: 2011-02-24 17:24:56
 
küldte: pf-prg válaszolok 87.
Válasz  William  86.  sorszámú üzenetére:
Érdekes, bennem is éppen ma ötlött fel, hogy az attribútumokat is ki kellene írni ebben a funkcióban.
Meg is oldottam. Nem olyan egyértelműen beállítható ugyan mint a beolvasásnál, de használhatónak tűnik.

Kérem töltse le, próbálja ki, és írja meg a véleményét róla.
e-mail küldése időpont: 2011-02-24 11:52:02
 
küldte: William válaszolok 86.
Köszönöm a segítséget működik a progi
Még egy kérésem lenne ami sokat segítene, a "Megadott nevű blokk referenciáinak koordinátajegyzéke" programban meglehetne azt oldani hogy kiírja a Blokk attribútumaiban szereplő értékeket.
Segítségét előre is köszönöm

Üdv: Wiliam
e-mail küldése időpont: 2011-02-23 21:51:05
 
küldte: pf-prg válaszolok 85.
Válasz  William  83.  sorszámú üzenetére:
Megoldottam, hogy az attribútumok címkéit tartalmazó legördülő listák már a program első meghívásakor is tartalmazzák a blokkok listájában elsőként szereplő blokk attribútumainak címkéit anélkül, hogy a blokkot ki kelljen választani.

A "blokk_beolvasas.VLX" fájlt az AutoCAD telepítési könyvtárának "/pf-prg/geo/" alkönyvtárában szoktam elhelyezni.

Teszteltem a programot AutoCAD 2000, 2004, 2006, 2009 verziók alatt úgy, hogy az "Eszközök->Alkalmazás betötése" menüponttal elérhető dialógusablak "Indítópult" funkciójában automatikus betöltésre állítottam be.
Mind a négy AutoCAD verzióban tökéletesen működött az öntől kapott DWG állománnyal is.

Az új programverziót feltettem a honlapomra.

Ha önnek továbbra sem működik megfelelően az automatikus betöltés, akkor törölje az automatikusan betöltendő fájlok közül, és az aktuális AutoCAD menüfájlhoz tartozó MNL fájlból (alapértelmezetten: acad.mnl) próbálja betölteni, az abban elhelyezett "(load útvonal/blokk_beolvasas.VLX)" utasítással.

Ha így sem megfelelő a működés, akkor talán az oprendszer, vagy az AutoCAD beállításaiban kell keresni az okot. Nálam AutoCAD 2006 alatt a LISP-el kapcsolatba hozható rendszerváltozók a következő beállításúak:
ACADLSPASDOC 0
LISPINIT 1
e-mail küldése időpont: 2011-02-23 15:34:04
 
küldte: pf-prg válaszolok 84.
Válasz  William  83.  sorszámú üzenetére:
Az első problémát még körül kell szaglásznom. Automatikus betöltést így még sohasem használtam. Erre a célra mindig az aktuális menüfájlhoz tartozó MNL fájlt alkalmaztam, ahogyan az a weboldalon is le van írva.

A második probléma azért áll elő, mert az attribútumok címkéit tartalmazó listák akkor töltődnek fel a címkékkel, amikor blokk kiválasztás történik. Tehát akkor is ki kell választani a blokkot, ha csak az az egy létezik az állományban. Valószínűleg az lenne a legjobb megoldás, hogy a funkció meghívásakor a blokk lista első blokkjának attribútumcímkéi eleve bele kerülnek a címkéket tartalmazó listákba.
e-mail küldése időpont: 2011-02-23 10:50:51
 
küldte: William válaszolok 83.
Válasz  pf-prg  82.  sorszámú üzenetére:
Azt vettem észre hogy akkor jelentkezik ez a probléma ha az alkalmazás betöltése indítópultjába raktam be a progit. Ha betöltöm a progit mindig mikor elindítom az AutoCad-ot akkor nem jelentkezik ez a probléma. Viszont ha csak egy blokk van a rajzban akkor nem tudom kiválasztani a "Fájl adatmező sorszám" mezőben hogy melyik fólia melyik mezőnek feleljen meg mert nem jelennek meg a fóliák. Ez a probléma viszont nem jelentkezik ha egynél több blokk van a rajzban. Nem tudom mitől lehet...
A dwg állományt küldöm emailben.
Segítségét előre is köszönöm.

Üdv: William
e-mail küldése időpont: 2011-02-22 21:16:59
 
küldte: pf-prg válaszolok 82.
Válasz  William  81.  sorszámú üzenetére:
Tanácsalan vagyok.
A hibaüzenet arra utal, hogy a paraméterek megadására szolgáló dialógusablakot nem tudja megjeleníteni a program. A program betöltésekor a dialógus definíció betöltése az első utasítás, és az lefut, mert különben egy más tartalmú hibaüzenet jelenne meg.
Kérem, küldje el e-mail mellékletként a programfájlt, a használt DWG állományt, a beolvasandó adatokat tartalmazó fájlt, és írja le, hogy milyen kornyezetben használja a programot: AutoCAD verziója, a könyvtár helye, ahonnét betölti a programot.
e-mail küldése időpont: 2011-02-22 16:30:55
 
küldte: William válaszolok 81.
Pontok beolvasása fájlból és megjelölésük attribútumos blokkreferenciákkal programban vettem észre még valamit ha létrehozok egy lokkot öt különböző atributummal akkor azt írja ki, hogy "A(z) blokkref_beolvas párbeszédpanel leírása nem található" ezután lefagy a CAD. Lehet hogy én csináltam valamit rosszat? Még egy olyan is előfordult, hogy ha csak ez az egy blokk van a rajzban akkor is lefagy a CAD.

Üdv.: William
e-mail küldése időpont: 2011-02-21 21:58:56
 
küldte: William válaszolok 80.
Válasz  pf-prg  79.  sorszámú üzenetére:
Működik a program köszönöm szépen

Üdv William
e-mail küldése időpont: 2011-02-18 14:28:18
 
küldte: pf-prg válaszolok 79.
Válasz  William  78.  sorszámú üzenetére:
Köszönöm a figyelmeztetést.
A hibát javítottam.
Kérem töltse le és próbálja ki a javított verziót.

e-mail küldése időpont: 2011-02-17 16:10:08
 
küldte: William válaszolok 78.
Pontok beolvasása fájlból és megjelölésük attribútumos blokkreferenciákkal programban vettem észre egy olyan dolgot, hogyha a .DWG állományban nincsen blokk, akkor kiírja ugyan, hogy nincsen benne blokk, de az OK gombra kattintva nem történik semmi és lefagy a CAD.

Üdv: William
e-mail küldése időpont: 2011-02-17 08:40:56
 
küldte: William válaszolok 77.
Nagyon jók a programok eszméletlenül megkönnyítik az autocad-os szerkesztést. Minden elismerésem az Öné.

Üdv: William
e-mail küldése időpont: 2011-02-15 15:28:54
 
küldte: Kovács Ervin válaszolok 76.
Válasz  Kovács Ervin  75.  sorszámú üzenetére:
Tisztelt Ferenc!

Már tárgytalan a dolog, megoldottam!
Köszönöm a segítségét!
e-mail küldése időpont: 2010-11-08 08:17:12
 
küldte: Kovács Ervin válaszolok 75.
Válasz  pf-prg  74.  sorszámú üzenetére:
Tisztelt Ferenc!

Az Index Autocad fórumán próbáltam segítséget kérni nyomtatásban. Az itteni felhasználói neve alapján ön segített ott nekem, ezért szeretnék itt segítséget kérni. A következő üzenetet küldtem ott:
"Sziasztok!

Autocad nyomtatásban szeretnék segítséget kérni, a 2007-es verziót használom. Szóval vannak nekem különböző rajzfájlaim, amiket plotteren szeretnék kinyomtatni, mivel elég hosszúak (több méter is lehet). Azonban először pdf-be szeretném, mivel ott egyből látom, ha valami rossz (vonalvastagság stb)+jobb ha előre megvan amikor viszem nyomtatni. Szóval próbáltam 1:1-ben nyomtatni, mivel méretarány szerint ok már, de nem tudok olyan nagy papírméretet létrehozni pdf nyomtatóval (bullzippdf, sonic pdf, adobe pro). Egyedül az adobe pro engedte létrehozni a nagy paírméretet, viszont amikor kiválasztom, akkor nem vált át arra méretre a nyomtatáshoz. Szóval hogyan lehetne megoldani azt, hogy előállítsam a pdf fájlokat??"

Szóval azóta próbálkoztam ,de nem sok sikerrel. Leírása szerint a nyomtatásra kerülő területet kell rácspontokkal megjelölnöm. Akkor gondolom négy sarokpont elég, ezt a négy sarokpontot meg is szerkesztettem és összekötöttem vonalakkal, majd kimentettem dwg formátumba. Próbáltam importálni a programba, de nem nagyon jött össze (oldalbeállításoknál). Le tudná írni részletesebben, hogy ez hogyan is működik, mik a lépések?
Köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel: Kovács Ervin
e-mail küldése időpont: 2010-11-07 09:35:18
 
küldte: pf-prg válaszolok 74.
Válasz  Benedek Sándor  73.  sorszámú üzenetére:
Kedves Sándor
A program aktuális verziójával csak úgy lehetne ezt megoldani, hogy a használandó blokkok megkonstruálásakor a beillesztési pontot úgy adjuk meg, hogy az a vonalhoz illesztéskor a megfelelő megjelenést eredményezze.
Amint lesz rá időm, átalakítom a programot úgy, hogy a paraméterek között egy előjeles eltolási értéket is meg lehessen adni.

Üdvözlettel: Papp Ferenc
e-mail küldése időpont: 2010-10-06 12:26:18
 
küldte: Benedek Sándor válaszolok 73.
Tisztelt Papp Ferenc !
Köszönöm a lehetőséget. Letöltöttem a vonalkódolást (blokkokkal). Működik.A kérdésem, hogy lehet-e a blokkokat a vonalra (nem a tengelyébe), vagy a vonal fölé helyezni?
köszönöm, Benedek Sándor
e-mail küldése időpont: 2010-10-05 09:47:57
 
küldte: Dubniczki Kitti válaszolok 72.
Tisztelt Papp úr!

Köszönöm vegpont_csere programját.
A használatát most kezdtem, nagyon jó kiegészítőnek találom.

Üdvözlettel: Dubniczki Kitti
e-mail küldése időpont: 2010-09-16 11:28:47
 
küldte: pf-prg válaszolok 71.
Válasz  Farkas Róbert  70.  sorszámú üzenetére:
Tisztelt Farkas Úr
A program a LUPREC (Linear Units Precision) rendszerváltozóban tárolt pontossággal írja ki a pontokat.
A rendszerváltozót beállíthatja a parancssorban kiadott LUPREC utasítással, vagy a Formátum menü Mértékegység.. mnüpontjával megjeleníthető dialógusablak Hosszúság mezőcsoportjának Pontosság címkéjű legördülő listájával.
Üdvözlettel: Papp Ferenc
e-mail küldése időpont: 2010-09-09 00:45:22
 
küldte: Farkas Róbert válaszolok 70.
Tisztelt Uram!
Tökéletes a progi (pontkiirás fájlba) azonban egy észrevételem lenne és ha ezt javítaná akkor egy tökéj lenne a program.
Van-e arra lehetőség, hogy megadjuk, hogy hány tizedes élességgel szedje fel a pontok koordinátáit listába??? Nem mindig kell a tized milliméter sőt soha nem is tűzünk milliméter élességnél jobban.
Köszönöm a válaszát és az esetleges javítást

e-mail küldése időpont: 2010-09-07 21:38:32
 
küldte: Horváth Károly válaszolok 69.
Tisztelt Papp Úr!

Köszönöm a segítségét. A feltöltendő állomány Ön által megadott átalakítása után tökéletesen működik a konvertálás!
e-mail küldése időpont: 2010-05-22 19:47:00
Újabb
Régebbi

Fő oldal Bemutatkozás Pocket PC programok AutoCAD-AutoLisp Egyéb programok Online EOV <<>> WGS84 átszámítás Online EOV (EOTR) szelvény kereső OSM térkép megjelenítése Üzenő füzet Fénykép-tár Link-gyüjtemény A honlapról A honlap építésről Honlaptérkép
Papp Ferenc földmérő honlapja Papp Ferenc földmérő honlapja
Üzenő - füzet
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS