Tiszteletem!
Régebben sikeresen használtam a blokkra-blokk lispet, az attribútumos blokkokra attribútum szerint szépen rárakta a kiválasztott blokkot. Most valahogy ez nem akar sikerülni, pedig elvileg mindent jól csináltam. A megadott C:\pf-autolisp\pontra-blokk mappából töltöttem be a lispet. A blokkokat kijelölve és megfeleltetve a kívánt blokkot nem csinálja meg valamiért. Van esetleg ötlete hogy hol ronthattam el?
Köszönettel:
Bokodi Balázs
Tisztelt Kis Péter Úr!
A http://pf-prg.hu/AutoCAD-AutoLisp/zaszlo.php#eleje programot kifejezetten közműaknák adatainak zászlózott megírására hoztam létre.
Kedves Papp Ferenc!
Letöltöttem és kipróbáltam (s biztos használni is fogom!) a koord-megiras.lsp-t. Nagyon szépen köszönöm! Nagyon jó és hasznos, mert pl. z-koordinátát a normál AutoCAD-ben xy-síkban történő 2D-s rajzolás esetén nem lehet felírni, csak x,y-t (legalábbis én nem találtam ilyen parancsot).
Kérdésem: Lehet-e (és ha igen, hogyan) a koordinátákat illetve zászlókat tetszőleges szögben megírni? (Mert például csatorna aknák becsatlakozó vezetékeinek a magasságát az adott vezeték irányába kell megírni.)
Köszönettel,
Kis Péter
Tisztelt Papp Ferenc úr!
Köszönöm a "3Dvlparh" lispet. Már sokszor szükségem lett volna erre a parancsra. Legközelebb használni fogom.
Üdvözlettel
FT
Köszönöm az értesítést.
Köszönöm, a javascript be volt kapcsolva, aztán az Adblocker kikapcsolása meghozta a sikert :)
Tisztelt Gombor László Úr!
Ha az alábbi megjelenésű az oldal, akkor valószínűleg le van tiltva a böngészőben a meglátogatott oldalakon használt javascriptek futtatása.
Chrome böngésző menűjében: Beállítások -> Adatvédelem és biztonság -> Javascript -> Engedélyezve (ajánlott)
Üdvözlettel: Papp Ferenc
Tisztelt Papp úr, akkor nálam a hiba, amúgy egy üres keret fehér mezővel jelenik meg.
Tisztelt Gombor László Úr!
Ellenőriztem a http://pf-prg.hu/trafo/terkep-EOV-OSM.php?leptek=10000&zoom=10 című oldalt Chome, Firefox, Interenet Explorer, Safari böngészőkkel. Mindegyik rendesen megjelenítette. Három ismerősömnek elküldtem az oldal linkjét, hogy nézzék meg, náluk megfelelően működi-e. Eddig egyikük válaszolt, nála működött.
Mit jelent az hogy nem nyílik meg az oldal? ha a fenti linkre kattint, milyen tartalom jelenik meg a böngészőjében?
Üdvözlettel: Papp Ferenc
Tisztelt Honlap Tulajdonos!
Legelőször is a legnagyobb köszönetemet fejezem ki a lehetőségért, amit Ön sokunknak ad ezzel a honlappal. Szép munka, ha csak ezt hozta volna létre egész életében, már büszke ember lehet!
Amiért keresem: egy ideje nem nyílik meg az OSM, és nem tudom megnézni, hogy a keresett EOTR szelvény hogy is esik a keresett településre, ezt szeretném használni.
Az Ön honlapját önkéntes munkámhoz, régészeti, hadtörténeti kutatás GIS feladatainak ellátásához használom fel.
Tisztelettel:
Gombor László
önkéntes
HM HIM
Kedves Viktor!
Örülok, hogy hasznára voltak a letölthető programok.
A munkahelye hozzáállása számomra, és valószínűleg az AutoDesk számára is nehezen érthető. A olyan felhasználáshoz igazítási lehetőségek mint az AutoLisp, Visual Basic, .NET, ObjectARX kifejezetten az AutoDesk szándéka szerint, és jelentős részben általa kifejlesztve használhatóak az AutoCAD felhasználók sajátos igényeit kielégítő funkciók létrehozására, mert esély sincs arra, hogy minden ilyen igényt kiszolgálhassanak az AutoDesk programfejlesztői.
Tisztelt Papp Ferenc!
Lisp fájljai rengeteget segítenek a munkámban, már három éve.
A koordináták fájlba történő kiírása számomra már alapvető tartozéka az autoCAD-nek. Csak azt sajnálom, hogy jelenlegi munkahelyemen nem hajlandóak telepíteni mivel nem hivatalos autodesk-es fájl.
Köszönöm szépen!
Péntek Viktor
Kedves Szabolcs!
Írja körül, hol kellene több koordinátát bevinnie.
Hogy tudok egyszerre több koordinát bevinni???
Pontok koordinátáinak megírása.
Nagy hasznát vettem a programnak, kösznönöm!
Tisztelt látogatóim!
Az Attribútumok feltöltése TEXT, MTEXT, ATTRIB rajzelemekből oldalról új AutoLisp program tölthető le.
A program a ZWCAD 2019 vagy magasabb verziói alatt is használható.
Tisztelt látogatóim!
A Derékszögű bemérés/kitűzés számítása oldalról új AutoLisp program tölthető le, amely a koordináták vagy kitűzési adatok számítása mellett, a bemérési vagy kitűzési adatokat is meg tudja jeleníteni a rajzfájlban.
A program a ZWCAD 2019 vagy magasabb verziói alatt is használható.
Tiszteletem!
Nagyon szuperül működik, köszönöm szépen a nagyszerű munkát!
Tisztelt Bokodi Balázs!
Kijavítottam, teszteltem, azután a telepítő készletbe elfelejtettem beletenni a hivatkozott 309.sld fájlt.
Most lenulláztam a teljes környezetét, a honlapról letöltve telepítettem, és úgy teszteltem. Ha még így is tudtam benne hibát hagyni, remetének állok.
Tiszteletem!
Sajnos még mindig ugyanazt a hibaüzenetet kapom.
Tisztelt Bokodi Balázs!
A hibaüzenetben szereplő fájl nem létezik. Ez az én hibám, mert egy másik program telepítési könyvtárára mutató útvonalat használtam. Nálam ez nem okozott hibát, mert a másik program is létezik a megfelelő helyen. Elnézést kérek a hiba miatt. Kijavítottam, és a javított verziót feltöltöttem. Kérem próbájla ki, és jelezze mihamarabb, hogy jól működik-e.
Tisztelt Papp Ferenc!
A blokk_beolvasás program új verziója nálam hibaüzenettel indul. Utána ki sem tudok lépni a programból. Elvileg mindent a leírásnak megfelelően csináltam.
Üdv!
Tisztelt Harangozó Márton és Brinkteiner!
A honlapom egyes térképi hátteret is használó oldalain megjelenő térképi tartalmakat tőlem teljesen független tartalomszolgáltatók állítják elő. Azok esetleges hibáit én nem tudom javítani.
A honlapom érintett oldalain csak az általam a térképi alaphoz adott további funkciókra van befolyásom
Tisztelt Papp Úr!
A Budapest, XIV. ker. Bölcsőde utca 1. Helyesen: Micimackó Kuckója Bölcsőde
Tisztelt Papp Ferenc Úr!
Kalocsán a Kossuth Lajos utca a Szentháromság tértől a vasútállomásig tart, nem ékelődik be közé a Szent István király utca.
Tisztelettel: Harangozó Márton