Leica LandXML >> TXT koordinátajegyzék konverzió 

Leica LandXML fájl (max: 6 MByte)
A  TXT fájlba konvertálandó koordináták:
Visszalépés
Nagyon hálás lennék, ha a felhasználók a fenti program használata során tapasztalt hibákról és hiányosságokról   e-mail -ben,   vagy az   üzenő-füzet   oldalon értesítenének.

A Leica LandXML >> TXT koordinátajegyzék konverzió használata


Kollégáim arra panaszkodtak, hogy a Leica GPS-ük vezérlő programja TXT formátumba a pontok felhasználó által definiált attribútumaiból csak négy darabot hajlandó elmenteni. Belekukkantottam az LandXML formátumú mentésbe, és abban szerepelt az összes attribútum. Ezért hoztam létre ezt a programot, az XML formátum szokványos TXT formátumú koordinátajegyzékké alakítására.

Ha a Leica LandXML fájl (max: 6 MByte) címkéjű mezőben megadjuk egy LandXML fájl elérési útját, és a hozzá tartozó Adatok elküldése címkéjű billentyűre kattintunk, akkor a fájlban található Point objektumok pontszámát koordinátáit, pontkódját, és felhasználó által definiált attribútumait tartalmazó fájlt kapunk vissza.
A A  TXT fájlba konvertálandó koordináták: címkéjű kapcsolócsoportban állíthatjuk be, hogy az EOV Y X M (Local->Grid), WGS84 Φ Λ h (WGS84->Geodetic), vagy WGS84 X Y Z (WGS84->Cartesian) koordinátákat kívánjuk elmenteni a TXT fájlba.

Ha a konvertált állomány tartalmát meg szeretnénk jeleníteni a Google Maps-ben, vagy a Google Earth-ben, akkor azt EOV koordináták esetén az Online EOV >> WGS84 transzformáció, WGS84 koordináták esetén az Online WGS84 pontlista konverzió GPX/KML formátumba, oldalakon konvertálhatjuk KML formátumba.

Nem mélyedtem el a Leica LandXML tartalmának elemzésében, egyenlőre úgy tűnik, ennyi elegendő. Érdekelne, hogy más eszközök által előállított LandXML formátumokkal is használható-e a program. Amint lehet, utánanézek a dolognak.Fő oldal Bemutatkozás Pocket PC programok AutoCAD-AutoLisp Egyéb programok Online EOV <<>> WGS84 átszámítás Online EOV (EOTR) szelvény kereső OSM térkép megjelenítése Üzenő füzet Fénykép-tár Link-gyüjtemény A honlapról A honlap építésről Honlaptérkép
Online Leica LandXML >> TXT koordinátajegyzék konverzió
Valid HTML 4.0 Transitional Valid CSS
A feldolgozó program üzenetei:
Bezárás